A támogatással megvalósult fejlesztés:

 Helyi felhívás címe: Helyi fejlesztések támogatása (LEADER Kelet-békési Területfejlesztési Társadalmi Innovációs Egyesület)

Helyi felhívás kódszáma: VP6-19.2.1.-65-8.5-21

Projekt címe: „Liszkai József egyéni vállalkozó eszközfejlesztése Eleken”

Projekt kódszáma: VP6-19.2.1.-65-8.5-21 – 3310035117

  

  • A támogatással megvalósult fejlesztés során végzett tevékenységek és a fejlesztés eredménye:

 

Liszkai József, mint pályázó egyéni vállalkozói tevékenységbe kezdtem 2020. 08. 24. napon. Székhelyem Elek városa, így a Kelet-békési Területfejlesztési Társadalmi Innovációs Egyesület LEADER HACS illetékességi területén működtetem tevékenységem.

A fejlesztés során beszerzésre került eszközök teljes bruttó értéke 5 210 538 Ft, melyből 2 990 376 Ft értékben kaptam támogatást, mely összeg nélkül a fejlesztés ebben a teljességében nem valósulhatott volna meg.

A fejlesztés eredményeként egy magas színvonalú, innovatív szolgáltatás jött létre, mely biztosítja, hogy a vidéki településeken élők számára is könnyen, helyben elérhetőek legyenek az építőipari szakterületen működő vállalkozások.

A főprofilom a melegburkolás, mely területen a régiónkban és hazánkban is nagyon alacsony számban dolgoznak szakemberek. Mivel kevés a szakképzett vállalkozó, így nem csupán a minőségi eredmény, amelyet munkám és a beszerzett eszközök biztosítanak, hanem az általam generálható népszerűsítés is fontos számomra, hiszen ez a szakterület precíz és kitartó munkavégzést igényel, mely sokaknak lehet vonzó.

Fiatal vállalkozóként a fejlődésemhez és a fenntarthatóságomhoz elengedhetetlen volt a pályázati források adta lehetőségek felhasználása. Pályázati források felhasználásával a növekedett a vállalkozásom termelékenysége, rövidebb idő alatt több kiváló és minőségi munkát tudok végezni szerte a városban és a megyében, így a versenyképesség területén is előrelépésre számítok, számíthatok.

A beszerzett eszközök a mindennapi munkám során jelentenek hatalmas segítséget, elsősorban a parkettázás során, amibe bele tartozik a fapadló, fából készült padló- és falburkolat elhelyezése (lambériázás), parketta és hajópadló lerakása, a befejező munkák, pl. csiszolás-fényezés, lakkozás, továbbá a szőnyeg, linóleum és egyéb rugalmas padlóburkolat lerakása a kapcsolódó befejező munkák során nyújtanak az eszközök elengedhetetlen előnyöket a korábban használt módszerekkel szemben mind idő, mind minőség szempontjából.

A projekt tervezése és megvalósítása során a projektre vonatkozó környezetvédelmi és esélyegyenlősségi jogszabályokat betartottam, a projekt által érintett területen a védett természeti és kulturális értékeket megőriztem.

A fejlesztéshez kapcsolódó nyilvános eseményeken, kommunikációmban, és viselkedésemben esélytudatosságot fejeztem/fejezek ki: nem közvetítek szegregációt, előtérbe helyezem, hogy a csoportokra vonatkozó meglévő előítéleteket csökkentsem.

Az eszközök kiválasztása során figyelmet fordítottam arra, hogy minden EU szabványnak megfeleljenek és energiatakarékos működtetést és üzemeltetést igényeljenek.

Az eszközök használata óriási mértékben járul hozzá a vállalkozásom fejlődéséhez, és ahhoz, hogy a vállalt munkákat rövidebb idő alatt és magasabb minőségben tudjam kivitelezni, ezzel növelve a fogyasztók elégedettségét és a szakma megbecsültségét, mely tényezőkre ebben a felgyorsult időben nagy szükség van.

Köszönöm a LEADER közösségnek, hogy ilyen nagy mértékben hozzájárultak a szakmai fejlődésemhez, a vállalkozásom fejlődéséhez, így létrehozva egy fenntartható és hosszútávon jövedelmező, munkahelyet teremtő, a jövőben helyt álló és fejleszthető vállalkozás további sikereihez.

Kelt: Elek, 2022.07.11.