Záró szakmai beszámoló

 

a Kétegyházi Diszkont Kft. 3231506004 iratazonosító számon nyilvántartott, Szolgáltatások fejlesztése, beruházások támogatása című, VP6-19.2.1-65-8-4.1-20 kódszámú felhívásra benyújtott támogatási kérelmével kapcsolatos záró elszámolásához

 

A 3274086550 iratazonosító számon nyilvántartott támogatói okiratban 1 mérföldkővel terveztem, ennek tervezett dátuma 2021. 02. 28. volt. Mivel a Támogatói okirat kézhezvétele 2021. júniusára csúszott, így a mérföldkő dátuma is kitolódott.

A támogatási kérelemben és a Támogatói okiratban tervezett beszerzés maradéktalanul megvalósult, mind az eszközök, mind a kereskedelmi szoftver beszerzésre, illetve beüzemelésre került.

Az egyedi árajánlat alapján kizárólagos forgalmazótól beszerzésre kerülő POS terminál rendszer beszerzése már ez év januárjában megtörtént, mivel a Kft. szerződést kötött az egyik legnagyobb hazai élelmiszerlánccal, a franchise rendszerhez történő csatlakozás egyik feltétele pedig az informatikai háttér megléte volt. Ez a POS terminál rendszer a komplett informatikai háttérrel, illetve a rendszerhez kapcsolódó eszközök széles körével sokkal gyorsabbá és pontosabbá teszi a vásárlók kiszolgálását. A csatlakozással a kínálat nagyobb, míg az árak alacsonyabbak lettek, a szolgáltatások köre bővült, színvonala és hozzáférhetősége a beruházás hatására javult.

A beruházás elemei:

– 2 db rendszermérleg, 2 db pultmérleg, 2 db vonalkód olvasó, 2 db kassza szoftverrel, 1 db háttér számítógép, illetve a működtetéshez szükséges egyéb informatikai eszközök

– az üzemeltetési időszak végéig érvényes számlázó és készlet nyilvántartó szoftver

A beruházás megvalósítását követően vállaltuk 1 fő új munkavállaló foglalkoztatását. A kérelem beadásakor 5 főt foglalkoztattunk, ezt 6 főre bővítettük, azonban a benyújtás hónapjában, 2020. decemberében 1 fő kilépett, így a statisztikai átlaglétszám lecsökkent 4 főre. Azóta 2 fő új munkavállalót foglalkoztatunk, így a plusz egy fővel tervezett 6 fős létszám megvalósult, ezt az üzemeltetési időszak végéig tartani fogjuk. A beüzemelést követően a kapcsolódó szoftverrel együtt a rendszer kiválóan teljesített, az esetleges hibák kiküszöbölése rövid időn belül megtörténik.

Összességében a fejlesztés rendkívül hasznosnak és mindenképpen szükségesnek nevezhető, hozzájárul a Kft. működéséhez és szolgáltatásaink fejlesztéséhez.

A beruházás a támogatói okiratban szereplő összes tétel és költség esetében maradéktalanul megvalósult, vállalkozás fejlesztésre irányult. A projektnek köszönhetően 1 új munkahely jött létre.

 

Kétegyháza, 2021. szeptember 27.

 

 

Szelezsán Zsolt

Kétegyházi Diszkont Kft.