Hunniareg Pedagógiai Intézet Nonprofit Kft.

„Mozdulj Kelet-Békés!”

Projekt azonosítója: 3257567056

 

A projekt megvalósítási helyszíne Gyula város külterületén található 028/1 helyrajzi szám alatt található. A helyszín természetes környezete pár perc alatt elérhető kerékpárral, személyautóval vagy akár kisbusszal Gyula belvárosából.

Hosszú távú célunk a generációk bevonásával széles körben támogatni az aktív sportot és a természetes környezetünk védelmét. Két fő beszerzési kategóriát alakítottunk ki területrendezéshez, karbantartáshoz szükséges eszközök és a célcsoport számára differenciált sportszerek. Az első csoportban a természetes környezet nyújtotta lehetőségek megkívánják a folyamatos karbantartást. A helyszín jelentős zöldfelülettel rendelkezik, ezért szükséges a quad-traktor az árajánlatban szereplő kiegészítőkkel. A második csoportban szereplő sporteszközök gyermekeknek, szülőknek, nagyszülőknek egyaránt kínálnak aktív sportolási lehetőséget. A Nonprofit Kft. célja, hogy a látogatók szakemberek mentorálásával a térségben korábban nem elérhető sportágakat és eszközöket is kipróbálhassanak.

A projekt keretében eszközbeszerzés valósult meg nyertes árajánlat alapján: – Quad / ATV 1 db; – Permetező 1 db; – Fűkasza 1 db; – Hótoló 1 db; – Aggregátor 1 db; – Mobil grillsütő 1 db; – Horgász csónak 1 db; – Csónak motor 1 db; – Munka akkumulátor 2 db; – Akkumlátor töltő 1 db; – Vízi élményelem 1 db; – Kerékpár – gyermek 2 db; – Kerékpár – felnőtt 2 db; – Trambulin létrával 1 db; – SUP deszka + 1 db evező 1 db; – SUP deszka tandem + 2 db evező 1 db; – Kenu + 4 evező 1 db.

A terület karbantartásához szükséges eszközökkel a természetes környezet egész évben gondozott lesz. A projekt megvalósítási helyszínét folyamatosan karban kell tartani, a növényzetet gondozni kell. A nagy zöldfelület, parkosított részek folyamatos karbantartást igényelnek, ezért beszereztük a quad-traktort a kiegészítőkkel.

A sporteszközök minden korosztály számára kínálnak választható alternatívát. Szakember segítségével a látogatók megismerhetik az egyes sportágakat, a sportszerek biztonságos és szabályos használatát. Az eltérő sportágakat egyidőben is ki lehet próbálni, versenyezni, játszani. A helyszínen meg tudjuk oldani az összes eszköz tárolását.

A természetes környezet és az ott elérhető aktív sportolás hiányterületek fed le a térség szolgáltatási térképén. Az új szolgáltatásokkal növelhettük a Leader közösségünk turisztikai vonzerejét, ezáltal közvetetten a foglalkoztatás bővüléséhez és a jövedelemtermelő képesség növeléséhez.

A projekt keretében kötelező nyilvánosság biztosítása érdekében beszerzésre kerül a C típusú projekttábla.