Záró szakmai beszámoló

 Tóth Mihály 3215510863 iratazonosító számon nyilvántartott, Szolgáltatások fejlesztése, beruházások támogatása című, VP6-19.2.1-65-8-4.1-20 kódszámú felhívásra benyújtott támogatási kérelmével kapcsolatos egyszeri elszámoláshoz

 A 3274235936 iratazonosító számon nyilvántartott támogatói okiratban eredetileg 2 mérföldkővel terveztem, azonban az 1. mérföldkő a felhívásban előírt 10%-os összeget ugyan elérte, azonban a támogatás tartalom nem haladta meg a 200 ezer forintot, ezért erre vonatkozóan 2021. május 15. napján változás bejelentést nyújtottam be. Ebben kértem, hogy engedélyezzék a többszöri elszámolás helyett az egyszeri elszámolás lehetőségét.

A támogatási kérelmemben vállaltam mobil autótöltő és tartozékainak beszerzését, továbbá az adminisztratív terhek megkönnyítése érdekében számítástechnikai eszközök megvásárlását, mindez maradéktalanul megvalósult, jelen kifizetési kérelmem tartalmazza az ehhez kapcsolódó költségek elszámolását.

A korábban általam a taxis szolgáltatás során használt hybrid autót önerőből lecseréltem egy tisztán elektromos hajtású autóra, ezen felül szintén önerőből kiépítettem a székhelyemen egy háztartási méretű napelemes rendszert. E két fejlesztésnek köszönhetően tevékenységemet teljesen környezetkímélő módon, tisztán zöld energia felhasználásával tudom végezni, ezzel költséget is megtakarítva.

Felbecsülhetetlen a mobil töltő és tartozékainak használata, hiszen ezek segítségével a székhelyemen tudom feltölteni a gépkocsi akkumulátorát, így nem kell kieséssel számolnom arra az időre, amíg egy nyilvános töltőn „pihen” az autó.

A jelen kifizetési kérelemben szereplő beruházási elemek a következők:

  • AGT Combo Type 2 Easy hordozható elektromos autó töltő
  • 5 méteres hosszabbító kábel
  • elektromos autó töltőkábel
  • fali töltőkábel tartó

Az eszközöket a támogatási kérelemben nyertes árajánlatadóként feltüntetett Webshop Hungary Kft.-től szereztem be. A megrendelés a webshopon keresztül történt, így írásos megrendelőt nem tudok csatolni, csatolom azonban a visszaigazolásról készített képernyő képet, illetve a megrendelés alapján kiállított proforma számlát. A csomag kézbesítése postai csomagpontra történt, így átadás-átvételi dokumentum sem készült. A rendelkezésre álló egyéb dokumentumokat (megfelelőségi nyilatkozat, jótállás a töltőre vonatkozóan, a többi eszköz nem tartozik a tartós fogyasztási cikkek körébe) is csatolom a kifizetési kérelmemhez.

Ezen felül beszerzésre került egy asztali számítógép, egy Asus notebook, továbbá egy nyomtató. Tekintettel arra, hogy a támogatási kérelemben szereplő Brother típusú nyomtató már nem kapható, így Canon nyomtatót szereztem be hasonló műszaki paraméterekkel, erre vonatkozóan csatolom a 3 darab új árajánlatot.

Az eszközök segítségével könnyebbé válik a szolgáltatáshoz kapcsolódó adminisztráció, mivel mindent otthonról, könnyedén el tudok intézni (pl. könyvelés előkészítése, elektronikus ügyintézés, szkennelés, nyomtatás). Korábban ezeket a dolgokat más szolgáltatóktól kellett igénybe vennem, így a saját eszközökkel időt, energiát és pénzt is megtakarítok.

Ezen felül kiegyenlítésre kerültek az egyéb költség számlák is, a projekttábla és a projektmenedzsment költségek, az ezekhez kapcsolódó dokumentumoka is csatolom.

A beruházás a támogatói okiratban szereplő minden tétel és költség esetében maradéktalanul megvalósult, gazdaságfejlesztésre irányult.

Doboz, 2021. június 10.

Tóth Mihály