Záró szakmai beszámoló

 

Váradi Mária 3201650946 iratazonosító számon nyilvántartott, Szolgáltatások fejlesztése, beruházások támogatása című, VP6-19.2.1-65-8-4.1-20 kódszámú felhívásra benyújtott támogatási kérelmével kapcsolatos záró elszámolásához

 

A 3274086550 iratazonosító számon nyilvántartott támogatói okiratban 2 mérföldkővel terveztem, az 1. mérföldkő dátuma 2021. 05. 31, műszaki eredményként a hordószauna beszerzését jelöltem meg.

A tervezett beszerzés megvalósult az eredetileg tervezett 2.685.000,- forint értékben, a kiegyenlítése két részletben történt meg előlegszámla és végszámla kifizetésével.

A Dobozon üzemeltetett szálláshely szolgáltatásainak fejlesztésével nő a vendégek és az eltöltött vendégéjszakák száma, ez nagyobb bevételt és további fejlesztéseket generál. Különösen fontos ez az elmúlt 1 év fényében, ami a világjárvány és a lezárások okozta nehéz helyzetben rávilágított a folyamatos fejlesztések szükségességére, illetve arra, hogy növekvő igény és kereslet van a kisebb, családias méretű szálláshelyekre.

Az első kifizetési kérelemben szereplő beruházási elem a támogatási kérelemben tervezett hordószauna beszerzése volt. A támogatási kérelemben nyertes árajánlat kiállítója nem tudta elvállalni a szauna legyártását, így új árajánlat kerül csatolásra ugyanazzal a műszaki tartalommal. A kifizetési kérelmet határidőben, 2021. 06. 15. napján, 3290463748 iratazonosító számon benyújtottam, annak kifizetése meg is megtörtént.

A második, záró elszámolásban tervezett fürdődézsa, kerti asztal és padok beszerzése is megtörtént, ezeket is az új árajánlat kiállítója készítette el. A fürdődézsa semmiféle építési tevékenységet nem igényelt, az alapjául szolgáló területet korábban, saját költségen megcsináltattam, a fürdődézsa pedig mobil, kézi emelővel mozgatható, így azt összeszerelve szállították a helyszínre.

A számla összértéke kiegyenlítésre került, ahogyan a projekttábla és a projektmenedzsment összege is, az ezekről szóló számlákat és a kiegyenlítést igazoló dokumentumokat a kifizetési igényléshez mellékelem.

A beruházás a támogatói okiratban szereplő mérföldkövekben tervezett tételek és költségek esetében maradéktalanul megvalósult, a beruházás turisztikai fejlesztésre irányult.

Doboz, 2021. július 30.

Váradi Mária