a Petőfi Horgász Egyesület 3203905963 iratazonosító számon nyilvántartott, Szolgáltatások fejlesztése, beruházások támogatása című, VP6-19.2.1-65-8-4.1-20 kódszámú felhívásra benyújtott támogatási kérelmével kapcsolatos záró elszámoláshoz

 

A 3203905963 iratazonosító számon nyilvántartott támogatási kérelemben 2 mérföldkővel terveztünk, az 1. mérföldkő dátuma 2021. 05. 31. volt, műszaki eredményként a faház felújítása szerepelt, míg a 2. mérföldkő tervezett dátuma 2021. június 30. volt, a stégek kihelyezésével zárult volna a projekt.

 

Tekintettel arra, hogy a Támogatói okirat 2021. április 27-én kelt, így a tervezett mérföldkövek időpontja nem volt tartható, így erre vonatkozóan 2021. május 5. napján változásbejelentést nyújtottunk be. Sajnos, ahogy több szervezet életében, így a Petőfi Horgász Egyesület életében is nem várt fordulatokat és nehézségeket hozott a Covid 19 világjárvány. Mivel minden közösségi tevékenységet korlátoztak, így az egyesület tervei is némileg csúsztak. Ennek megfelelően 2021. augusztus 23-án ismételten változásbejelentést nyújtottunk be.

 

Ezt követően megkezdődtek a faház felújítási munkálatai, azonban ez sem zajlott zökkenőmentesen. A felújítás megkezdésekor derült ki, hogy az épület alapjai jelentősen megsüllyedtek, a felújítás ebben a formában nem volt kivitelezhető. Az előre nem látható nehézségek miatt ismételten mérföldkő módosítási kérelmet kellett beadnunk, ebben az 1 éven belüli első elszámolás végső határidejét, 2022.04. 30. napját jelöltül meg az első kifizetési kérelmek benyújtási határidejeként.

 

Bár a COVID és egyéb külső tényezők okozta gazdasági hatások következtében az építőanyag árak jelentősen megemelkedtek, a beruházás eddigi szakaszában sikerült a kivitelezőtől korábban kapott árajánlatban szereplő árakon megvalósítani a faház felújítását.

 

A felújítás során megvalósult a Doboz 0142/52 hrsz-ú ingatlanon található faház teljes körű felújítása térburkolással, külső-belső burkolással, a tetőszerkezet cseréjével, nyílászárók cseréjével. A felújításnak köszönhetően az építmény nem csak az eszközök tárolására, de emberi tartózkodásra is alkalmassá vált.

 

A 2. ütemben megvalósult a Doboz 0141 hrsz alatti horgásztavon a tervezett 4 db stég kihelyezése. A stégekről nyugodtabb és kulturáltabb horgászati, valamint pihenési lehetőség biztosított mindazok számára, akik a horgászatot választják kikapcsolódásnak, illetve azoknak is, akik a nyugodt környezetben szeretnének pihenni.

 

A fejlesztés hozzájárul az Egyesület céljainak eléréséhez, melyek a tagság számának növelésén túl a kulturált horgászlehetőség biztosítása, a horgászsport népszerűsítése, a természet szeretetére és védelmére való nevelés. A COVID miatt egyre többen keresik a kulturált szabadtéri kikapcsolódási lehetőségeket. A kulturált környezet éves szinten 5-600 fő látogatót jelenthet.

 

Doboz, 2022. május 30.

 

Metz József

Petőfi Horgász Egyesület