Záró szakmai beszámoló

 

Váradi Mária 3360577487 iratazonosító számon nyilvántartott, Helyi fejlesztések támogatása című, VP6-19.2.1-65-8.5-21 kódszámú felhívásra benyújtott támogatási kérelmével kapcsolatos záró elszámolásához

 

A 3393560115 iratazonosító számon nyilvántartott támogatói okiratban eredetileg 2 mérföldkővel terveztem, de sikerült a beruházás különböző elemeit párhuzamosan megvalósítani, így végeredményben egyetlen elszámolást nyújtok be.

 

A tervezett beszerzések megvalósultak az eredetileg tervezett értékben, ez főleg annak köszönhető, hogy helyi szakember végezte a kivitelezést, így a szállítás nem drágította meg a beruházás egyes elemeit, illetve a megvalósítás a támogatási kérelem benyújtását követően megkezdődött, így az azóta érzékelhető nagyságú áremelkedés esetemben még nem jelentkezett.

 

A Dobozon üzemeltetett szálláshely szolgáltatásainak fejlesztésével nő a vendégek és az eltöltött vendégéjszakák száma, ez nagyobb bevételt és további fejlesztéseket generál. Különösen fontos ez az elmúlt 2 év fényében, ami a világjárvány és a lezárások okozta nehéz helyzetben rávilágított a folyamatos fejlesztések szükségességére, illetve arra, hogy növekvő igény és kereslet van a kisebb, családias méretű szálláshelyekre.

 

Korábban, szintén pályázatból már megvalósítottuk egy hordószauna és egy fürdődézsa beszerzését, ezek után időszerű volt az épület esztétikai és biztonsági szempontból is fontos felújítása. A vendégházon korábban lévő elöregedett első és hátsó bejárati ajtót is lecseréltük szép, egyedileg gyártott, a környezetbe illeszkedő nyílászáróval, illetve a hozzá tartozó szúnyoghálóval. Ez a beruházás a biztonságérzetet is megnövelte, mert a korábbi nyílászárók elvetemedtek, kiszáradtak, ebből adódóan nem is zártak rendesen. Nem utolsó sorban az energetikai szempontokat figyelembe véve is időszerű volt a csere.

 

Ezen felül a belsőt is szépítettük, kicseréltük a korábbi, kissé kopottas konyhaszekrényt és a nappaliban lévő szekrényt is, így már igazán körszerű, szemet gyönyörködtető környezetben pihenhetik ki vendégeim az egész napos élményekkel járó fáradtságot.

 

A számla összértéke kiegyenlítésre került, ahogyan a projekttábla és a projektmenedzsment összege is, az ezekről szóló számlákat és a kiegyenlítést igazoló dokumentumokat a kifizetési igényléshez mellékelem.

 

A beruházás a támogatói okiratban szereplő tételek esetében maradéktalanul megvalósult, turisztikai szolgáltatás fejlesztésre irányult.

 

Doboz, 2022. október 30.

 

Váradi Mária